Information om oss & djuren

Välkommen till Holmagård

och information om våra

Linderödssvin, Göingegetter

och Highland Cattle!

Här på Holmagård bor jag Robert Isaksson tillsammans med mina 6 underbara barn i ett otroligt vakert landskap blandat med öppna fält och lummig inramning av gården med skogsdungar. Vår lilla verksamhet, Holmagård.se drivs som en bisyssla genom mitt företag SRI Production. Här har barnen också sina katter, Bramahöns (som de säljer ägg ifrån) och ett liten kolloni med Serbiska högflygare.

På Holmagård är huvudinriktningen att vi föder upp Highland Cattle och Lindrödssvin både för avel och slakt i en liten skala. Alla våra Linderödssvin som vi har och föder upp är renrasiga och är eller går att ansluta till genbanken via föreningen Landtsvinet.

Nedan följer en kort information om våra Linderödssvin. "Smaklig läsning"


Vad äter de för mat?


Våra lindrödssvin får en foderblandning på 50% av mald korn/havre och krossad havre, proteinberikad av svenska ärtor samt lite vitaminer och 50% potatis. Allt foder maler/krossar vi själva och odlas i Vinberg med omnejd. De får även rikligt med trädsgårdsavfall beroende av säsong, såsom kastanjer, ekollon, löv, gräs, brännässlor,fallfrukt och bär mm.


Hur bor de?


Våra Linderödssvin går ute året om oavsett väder och vind. De har skydd av stora isolerade hyddor som är varma om vintern och svalkar gott om sommaren. De bor alltid minst 2 Linderödssvin i varje hydda med tillhörande hage. I bland får någon individ som behöver äta upp sig bo själv ett tag, men sedan flytta ihop med de andra igen.


Vi har idagsläget tillgång till 11st stora och 2st små hagar som används under olika årstider. Vi flyttar våra Linderödssvin 2 gånger om året mellan sommar och vinterhagarna, samt även när det är dags för betäckning.Vi har alltid hagar som ligger i träda för att ny vegitation ska få möjlighet att växa upp igen.


Vad gör de?


Våra Linderödssvin är de bästa "jordfräsar" man kan tänka sig. De går oftast ute om dagarna och bökar för att hitta mat och sover gott om nätterna i sina hyddor, gäran tätt tillsammans.


Grundkrav på er som köper Linderödssvin av oss!


Vi tar för givet att ni har en sund djurhållning där ni ser till grisarnas bästa under hela deras livstid. Maten de äter ska vara anpassad för linderödssvin, vi har informationen ni behöver.


Vi ställer som krav att de djur vi säljer ska kunna välja fritt om de vill vara ute och böka i hagen eller ligga inne i sin hydda eller ladugård om det är dåligt väder.


Fri tillgång på vatten året om och gytjepöl på sommaren.


För ni skall få köpa Linderödssvin från oss med ett genbanksbevis på avelsdjur, så har vi som grundkrav att  ni är medlemmar och har tecknat ett genbankskontrakt i Föreningen Landtsvinet, detta för att ni ska få tillgång till rätt information och skötselråd för era Linderödssvin.


Följa svensk djurskyddslag och Föreningen Landtsvinets rekomenderad riktlinjer

 


 

Aktuellt just nu...Avelspar till salu!Nu har vi 2 ungdjur, dvs ett blivande avelspar tillsalu som är födda den 2 april, 4 april 2020, från Stina/Trulstorps Alvin, Holmagårds Fia-Maja/Byggevallens Tor.

Kultingar från detta avelspar kommer att hålla linje%:

SK 75,25% SÖ 12,75% HA12%

 

Packetpris tom 2020-11-15:

5600:- + moms o ev. transport


Håll utskik på hemsidan, så lägger vi upp bilder o text ett par dagar efter det titta ut något sött i hagarna!