Information om oss & djuren

Välkommen till Holmagård

och information om våra

Linderödssvin, Göingegetter

och Highland Cattle!

Vi som bor på gården heter Malin och Robert. Här bor vi tillsammans med våra 5 underbara barn i ett otroligt vakert landskap blandat med öppna fält och lummig inramning av gården med skogsdungar. Vi driver tillsammans vår lilla verksamhet, Holmagård.se som en bisyssla genom vårt företag SRI Production.

På Holmagård föder vi upp Lindrödssvin både för avel och slakt i en liten skala. Alla våra Linderödssvin som vi har och föder upp är renrasiga och är eller går att ansluta till genbanken via föreningen Landtsvinet.

Nedan följer en kort information om våra Linderödssvin. "Smaklig läsning"


Vad äter de för mat?


Våra lindrödssvin får en foderblandning på 50% av mald korn/havre och krossad havre, proteinberikad av svenska ärtor samt lite vitaminer och 50% potatis. Allt foder maler/krossar vi själva och odlas i Vinberg med omnejd. De får även rikligt med trädsgårdsavfall beroende av säsong, såsom kastanjer, ekollon, löv, gräs, brännässlor,fallfrukt och bär mm.


Hur bor de?


Våra Linderödssvin går ute året om oavsett väder och vind. De har skydd av stora isolerade hyddor som är varma om vintern och svalkar gott om sommaren. De bor alltid minst 2 Linderödssvin i varje hydda med tillhörande hage. I bland får någon individ som behöver äta upp sig bo själv ett tag, men sedan flytta ihop med de andra igen.


Vi har idagsläget tillgång till 11st stora och 2st små hagar som används under olika årstider. Vi flyttar våra Linderödssvin 2 gånger om året mellan sommar och vinterhagarna, samt även när det är dags för betäckning.Vi har alltid hagar som ligger i träda för att ny vegitation ska få möjlighet att växa upp igen.


Vad gör de?


Våra Linderödssvin är de bästa "jordfräsar" man kan tänka sig. De går oftast ute om dagarna och bökar för att hitta mat och sover gott om nätterna i sina hyddor, gäran tätt tillsammans.


Grundkrav på er som köper Linderödssvin av oss!


Vi tar för givet att ni har en sund djurhållning där ni ser till grisarnas bästa under hela deras livstid. Maten de äter ska vara anpassad för linderödssvin, vi har informationen ni behöver.


Vi ställer som krav att de djur vi säljer ska kunna välja fritt om de vill vara ute och böka i hagen eller ligga inne i sin hydda eller ladugård om det är dåligt väder.


Fri tillgång på vatten året om och gytjepöl på sommaren.


För att vi ska skriva ut genbanksintyg på avelsdjur, så har vi som grundkrav att  ni är medlemmar i Föreningen Landtsvinet, detta för att ni ska få tillgång till rätt information och skötselråd för era Linderödssvin.


Följa svensk djurskyddslag och Föreningen Landtsvinets rekomenderad riktlinjer

 


 

Aktuellt just nu...Årets första 3 kullar med Linderödskulltingar och är här

och mer smått är på gång!


-Fia-Maja´s och Stina´s kulltingar som föddes den 4 och 2 april bökar och busar nu i sina egna hagar.

-Sigrids 2 Gyltkultingar går fortfarande kvar ett tag till hos sin mamma.

-Rumpenissan och Lovis ska kalva, Bilder kommer snart läggasförhoppningsvis kalva nu i augusti.

-Glittra och Lisa väntar var sin kull i november.


Håll utskik på hemsidan, så lägger vi upp bilder o text ett par dagar efter det titta ut något sött i hagarna!


På Holmagård föder vi upp Lindrödssvin både för avel och slakt i en liten skala. Alla våra Linderödssvin som vi har och föder upp är renrasiga och är eller går att ansluta till genbanken via föreningen Landtsvinet

Glada Linderödssvin med knorr på svansen

Startad 2011-11-15, uppdaterad 2020-08-10

Hemsidan är under uppbyggnad/uppdatering

Mail: info@holmagard.se